36 Penyakit Kritikal

Berikut adalah senarai penyakit kritikal yang akan dilindungi dalam polisi Takafulink/Takafulink Cerdik PruBSN. Senarai ini adalah ringkasan sahaja. Saya nyatakan sekali pernyataan di dalam polisi PruBSN Takaful mengenai pampasan akibat mengidap salah satu daripada 36 jenis penyakit kritikal.
 
PENYAKIT KRITIKAL bermaksud mana-mana daripada penyakit berikut seperti yang ditakrifkan secara berasingan di bawah ini yang berlaku lebih daripada enam puluh (60) hari selepas Tarikh Polisi seperti yang ditetapkan dalam jadual atau tarikh sebarang penguatkuasaan semula manfaat-manfaat yang diperolehi di bawah Polisi ini atau tarikh pengeluaran Lampiran yang mana terkini.

Selengkapnya: 36 Penyakit Kritikal

Apakah Takaful

Apakah Takaful?
 
Takaful adalah pelan perlindungan berdasarkan prinsip Syariah. Anda mencarum sejumlah wang ke dalam dana takaful dalam bentuk caruman penyertaan (tabarru'). Anda memeterai kontrak (aqad) bagi membolehkan anda menjadi salah seorang peserta dengan bersetuju untuk saling membantu antara satu sama lain, sekiranya salah seorang peserta mengalami kerugian yang ditetapkan.

Welcome

Assalamualaikum...

Takaful dan Insurans Konsep Yang Sama Ke?

Dalam mencari dan merancang kewangan keluarga ramai yang keliru keperluan takaful dalam kehidupan harian. Perlukah saya mengambilnya? atau tak perlu saya mengambilnya?…Saya juga seperti anda dahulunya… tetapi kini saya telah memahami dalam erti kata sebenar…

Mengapa perlu takaful? Apakah kebaikan takaful? Apa manfaat yang saya perolehi dengan memiliki takaful? bukankah takaful itu sama saja dengan insuran? dan pelbagai lagi persoalan yang mugkin menjadi antara persoalan yang sering bermain di minda teman-teman,

Selengkapnya: Welcome